Fodbold er andet end professionelle fodboldstjerner og million lønninger, det kan noget mere end det!

Med over 126.000 frivillige i de 1.650 klubber i Danmark er sporten uden sammenligning Danmark største, her blomstrer alt fra sundhed og sociale bånd til integration. Det er ikke bare landskampe, der kan samle danskerne omkring denne fantastiske sport, det er i hverdagen at den viser sin største styrke.

De frivillige

Her finder vi livskraften og næringen til sportens succes, det er blandt de frivillige at sporten skabes, udvikles og vedligeholdes. Det er ikke uden grund, at kommunerne rundt om i landet investerer i den frivillige idræt, da det med til at skabe gode fritidsaktiviteter, sundhedsfremmende aktiviteter i alle aldre, lokalt sammenhold og fremme integration.

Oplysninger fra DBU viser, at frivillige inden for fodbolden arbejder et sted mellem en halv til seks timer om ugen på sporten, hvilket er en kæmpe samfundsmæssig gevinst.

Flere jobs

Der er en hel industri omkring sporten, der er med til at skabe vækst i hele vores samfund. De mange danske fodboldspillere skal bruge udstyr, og de bruger mere end 800 mio. kroner på tøj, sko og udstyr om året for at dyrke deres elskede sport.

Dette betyder, at fodbolden er med til at holde flere tusinde danskere i arbejde, da de mange spillere skal serviceres, Dansk Boldspils Union anslår at. Op mod 8.600 danskere er beskæftiget alene på grund af fodbolden.

Når en sport omsætter for 3,3 mia. kroner årligt i det danske samfund, så kan det mærkes på bundlinjen, fodbolden bidrager til BNP med hele 1,7 mia. kroner. Breddeidrætten er både sundt for danskerne, men også sund økonomi hele vejen rundt.

Integration

Forenings Danmark har været en af grundpillerne i vores samfund i gennem tiden, nu er det måske ikke længere Andelsmejerierne, der skyder op i hver by, men nye sportsklubber. Mennesker, der kommer til Danmark som flygtninge, emigranter eller blot for at arbejde møder i høj grad danskerne og det danske samfund via Sport!

I forhold til udsatte områder i Danmark, kan sporten bidrage positivt til, at børn og unge der lever på kanten, kan finde et tilhørs sted, der holder dem ude af kriminalitet. Dette er med til, at vi holder denne gruppe børn og unge med mulighed for at få en uddannelse og komme i jobs.

Vi skal ikke alene værne om fodbolden, men i høj grad værne og de mange danske frivillige, der hver uge står og tager imod vores børn og unge i regn og blæst ude på de danske fodboldbaner.

Kilde: DBU

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *